3 CARA MUDAH DAPATKAN KULIT GLOWING & FLAWLESS DI HARI RAYA TANPA MAKE UP TEBAL

3 CARA MUDAH DAPATKAN KULIT GLOWING & FLAWLESS DI HARI RAYA TANPA MAKEUP UP TEBAL

Puasa baru beberapa hari tapi ramai yang dah survey atau entah-entah dah beli baju raya tahun ni yang paling meletop sekali!

Okay, lepas baju … Check kasut, tudung, aksesori & make up pula. Mesti semua ni nak yang cantik, on point & matchy-matchy juga kan?

Lumrah manusia terutamanya orang perempuan nak kelihatan cantik dari head to toe, nak melaram pergi beraya lah katakan. Cakap pasal make up, pernah tak anda pergi beraya dengan solekan tebal sebab nak cover cela kat muka seperti jerawat, jeragat, bintik hitam atau liang pori yang besar?

Pernah? Itu tandanya anda tak mengamalkan rutin penjagaan muka dengan betul tau. Sebaiknya, sapu ‘pelindung’ di kulit seperti penyegar muka, serum atau pelembap sebelum ‘menconteng’ wajah tu.

Kalau anda tak buat macam ni, kulit wajah lebih mudah breakout & nampak tua sebelum umur sebenar.

Sebab tu, pada kali ini kami akan kongsikan 3 LANGKAH PALING SIMPLE untuk menjaga kulit wajah supaya lebih sihat, fresh, berseri-seri, flawless & tak payah make up berjam-jam sebelum keluar beraya.

Puasa baru beberapa hari tapi ramai yang dah survey atau entah-entah dah beli baju raya tahun ni yang paling meletop sekali!

Okay, lepas baju … Check kasut, tudung, aksesori & make up pula. Mesti semua ni nak yang cantik, on point & matchy-matchy juga kan?

Lumrah manusia terutamanya orang perempuan nak kelihatan cantik dari head to toe, nak melaram pergi beraya lah katakan. Cakap pasal make up, pernah tak anda pergi beraya dengan solekan tebal sebab nak cover cela kat muka seperti jerawat, jeragat, bintik hitam atau liang pori yang besar?

Pernah? Itu tandanya anda tak mengamalkan rutin penjagaan muka dengan betul tau. Sebaiknya, sapu ‘pelindung’ di kulit seperti penyegar muka, serum atau pelembap sebelum ‘menconteng’ wajah tu.

Kalau anda tak buat macam ni, kulit wajah lebih mudah breakout & nampak tua sebelum umur sebenar.

Sebab tu, pada kali ini kami akan kongsikan 3 LANGKAH PALING SIMPLE untuk menjaga kulit wajah supaya lebih sihat, fresh, berseri-seri, flawless & tak payah make up berjam-jam sebelum keluar beraya.

1. Lorraine Cleansing Bar Soap

Berfungsi membersihkan muka daripada kotoran, debu dan sisa solekan. Gosokkan Lorraine Cleansing Bar Soap pada tangan yang basah sehingga sedikit berbuih & mulakan membasuh muka serta leher anda. Gunakan sekurang-kurangnya 2 kali sehari.

Sabun ini mengandungi niacinamide yang bukan sahaja membantu membersihkan wajah tetapi juga mengurangkan kedutan, meningkatkan kelembapan dan merangsang pemulihan kulit.

Selain itu, niacinamide di dalam sabun ini juga boleh meredakan kemerahan daripada reaksi alergi, jerawat dan masalah keradangan kulit yang lain.

Gabungan glutathione bersama vitamin C & niacinamide di dalam sabun ini pula menolong tingkatkan lagi proses pencerahan pada kulit.

1. Apply Masker Muka 2 Hingga 3 Kali Seminggu

  • Memakai masker pada wajah mampu mengecilkan liang pori & mengekalkan kelembapan kulit bagi melawan radikal bebas.
  • Bagi yang mempunyai kulit jenis berminyak, disyorkan memilih masker tanah liat kerana ia mampu menyerap lebihan minyak pada wajah.

2. Lorraine Hydrating Toner

Membersihkan lagi kulit muka dari dalam dengan menyingkirkan sel-sel kulit mati dan kotoran yang masih tersisa selepas mencuci muka dan membantu memberi kesegaran serta kelembapan kepada kulit.

2. Lorraine Hydrating Toner

Membersihkan lagi kulit muka dari dalam dengan menyingkirkan sel-sel kulit mati dan kotoran yang masih tersisa selepas mencuci muka dan membantu memberi kesegaran serta kelembapan kepada kulit.

3. Lorraine BeauSkin Serum

Formulasi Lorraine BeauSkin Serum dihasilkan daripada 100% bahan semula jadi termasuk aloe vera & hyaluronic acid (HA) ini memainkan peranan penting dalam membantu mengurangkan jeragat serta masalah kulit lain.

HA di dalamnya juga akan meningkatkan penghidratan kulit & menjadikan kulit kelihatan segar & kenyal.
Kandungan HA juga dapat membantu merangsang produksi kolagen pada wajah sehingga kulit menjadi lebih sihat secara semula jadi serta memperlahankan proses penuaan.

 

 

Semoga dengan perkongsian ini bermanfaat untuk anda yang wajar diamalkan bukan sahaja ketika musim perayaan sebaliknya perlu diterapkan dalam kehidupan seharian.

3. Lorraine BeauSkin Serum

Formulasi Lorraine BeauSkin Serum dihasilkan daripada 100% bahan semula jadi termasuk aloe vera & hyaluronic acid (HA) ini memainkan peranan penting dalam membantu mengurangkan jeragat serta masalah kulit lain.

HA di dalamnya juga akan meningkatkan penghidratan kulit & menjadikan kulit kelihatan segar & kenyal.
Kandungan HA juga dapat membantu merangsang produksi kolagen pada wajah sehingga kulit menjadi lebih sihat secara semula jadi serta memperlahankan proses penuaan.

Semoga dengan perkongsian ini bermanfaat untuk anda yang wajar diamalkan bukan sahaja ketika musim perayaan sebaliknya perlu diterapkan dalam kehidupan seharian.

You May Also Like...

You May Also Like...

Shopping Cart
%d bloggers like this: