Coming Soon!

  • Kalau Nak Cantik, Kena Rajin & Konsisten Dengan Rutin Skin Care Harian

    Kalau Nak Cantik, Kena Rajin & Konsisten Dengan Rutin Skin Care Harian

    KALAU NAK CANTIK, KENA RAJIN & KONSISTEN DENGAN RUTIN SKIN CARE HARIAN

    JERAGAT & KULIT KUSAM PUNCA DIRI KURANG YAKIN

    Hi everyone! Lately, busy betul sampai tak sempat nak update blog ni! Okay la, kali ni tak nak bebel panjang pun. 

    Cuma nak pesan … Sebagai perempuan & wanita, jangan lah asyik merungut jer bila ada masalah kulit tapi kena rajin, sabar & konsisten dalam rutin skin care adalah kunci utama untuk memiliki kulit yang sihat serta cantik.

    Hi everyone! Lately, busy betul sampai tak sempat nak update blog ni! Okay la, kali ni tak nak bebel panjang pun.

    Cuma nak pesan … Sebagai perempuan & wanita, jangan lah asyik merungut jer bila ada masalah kulit tapi kena rajin, sabar & konsisten dalam rutin skin care adalah kunci utama untuk memiliki kulit yang sihat serta cantik.

    1. MASA

    Lagi satu, janganlah cepat sangat tukar produk bila tak nampak kesannya lagi. Maksud tak nampak dengan belum nampak berbeza tau.

    Sebab tu kena sabar. Sebabnya, untuk dapatkan kulit yang sihat, bersih & cantik memerlukan masa serta komitmen kita.

    1. MASA
    Lagi satu, janganlah cepat sangat tukar produk bila tak nampak kesannya lagi. Maksud tak nampak dengan belum nampak berbeza tau.

    Sebab tu kena sabar. Sebabnya, untuk dapatkan kulit yang sihat, bersih & cantik memerlukan masa serta komitmen kita.

    2. SKIN CARE YANG SESUAI

    Cakap pasal skin care, kena pastikan lah yang produk tu bersesuaian dengan jenis & masalah kulit kita. Jangan pula bandingkan dengan orang lain.

    Contohnya, kita tengok kawan pakai skin care brand X kulit dia terus cantik. Lepas tu, kita pun laju berdesup beli skin care yang sama tapi end up tak dapat hasil serupa.

    Kak oiiii! Kulit kita dengan kawan tu belum tentu sama ya. Sebab tu kena tahu jenis kulit & masalah yang dihadapi sebelum decide nak beli sesuatu produk.

    Kemudian, berbalik kepada sabar, bagi masa dan konsisten dalam rutin skin care kita untuk mendapatkan kulit yang sihat. Omputih cakap, better late than never … Haaa gitew!

    Alang-alang dah taip ni, Min nak share feedback few pengguna Lorraine BeauSkin Serum. Happy sangat tengok perkembangan & perubahan keadaan kulit wajah mereka yang dulu dengan sekarang!

    Anda yang ada masalah jeragat, banyak parut jerawat, kulit kusam & bintik hitam boleh mula amalkan Lorraine BeauSkin Serum ni untuk atasi masalah itu. Apa yang penting? Kena konsisten!

    2. SKIN CARE YANG SESUAI
    Cakap pasal skin care, kena pastikan lah yang produk tu bersesuaian dengan jenis & masalah kulit kita. Jangan pula bandingkan dengan orang lain.

    Contohnya, kita tengok kawan pakai skin care brand X kulit dia terus cantik. Lepas tu, kita pun laju berdesup beli skin care yang sama tapi end up tak dapat hasil serupa.

    Kak oiiii! Kulit kita dengan kawan tu belum tentu sama ya. Sebab tu kena tahu jenis kulit & masalah yang dihadapi sebelum decide nak beli sesuatu produk.

    Kemudian, berbalik kepada sabar, bagi masa dan konsisten dalam rutin skin care kita untuk mendapatkan kulit yang sihat. Omputih cakap, better late than never … Haaa gitew!

    Alang-alang dah taip ni, Min nak share feedback few pengguna Lorraine BeauSkin Serum. Happy sangat tengok perkembangan & perubahan keadaan kulit wajah mereka yang dulu dengan sekarang!

    Anda yang ada masalah jeragat, banyak parut jerawat, kulit kusam & bintik hitam boleh mula amalkan Lorraine BeauSkin Serum ni untuk atasi masalah itu. Apa yang penting? Kena konsisten!

    Akhir kata, bila kulit wajah dah getting better, kita pun automatik akan lebih yakin pada diri. Betul kan?

    So, nak miliki kulit yang sihat dan berseri kena konsisten. Beri masa untuk skin care react dengan kulit kita. Mulakan rutin asas dengan pencuci muka (cleanser), toner (penyegar), pelembap (moisturizer), sunscreen (pelindung tabir suria) & seterusnya. 

    Akhir kata, bila kulit wajah dah getting better, kita pun automatik akan lebih yakin pada diri. Betul kan?

    So, nak miliki kulit yang sihat dan berseri kena konsisten. Beri masa untuk skin care react dengan kulit kita. Mulakan rutin asas dengan pencuci muka (cleanser), toner (penyegar), pelembap (moisturizer), sunscreen (pelindung tabir suria) & seterusnya.

    You May Also Like…

    You May Also Like…

  • Miliki Wajah Bersih Cerah Berseri Bak Wanita Korea

    Miliki Wajah Bersih Cerah Berseri Bak Wanita Korea

    MILIKI WAJAH BERSIH CERAH BERSERI BAK WANITA KOREA

    MILIKI WAJAH BERSIH CERAH BERSERI BAK WANITA KOREA

    Anda mesti tertanya, macam manalah nak dapat & kekalkan kulit bersih cerah berseri seperti wanita Korea kan? Cemburu tengok kulit mereka yang tak ada jeragat, bintik hitam, jerawat & kekusaman. Dengan solekan nipis & natural sahaja dah cukup menaikkan seri wajah.

    Sebenarnya, tak susah manapun. Asalkan anda disiplin mengikut rutin penjagaan kulit wajah dengan betul pada setiap hari. Rutin harian ini mestilah menggunakan produk yang tepat tau supaya mampu memberikan hasil yang diidamkan.

    Paling penting, pastikan anda memilih produk penjagaan wajah berasaskan bahan semula jadi & bebas daripada bahan kimia yang boleh membahayakan kulit dalam jangka masa panjang.

    Nak lebih bagus, pilih produk yang mengandungi aloe vera di dalamnya. Sebab,  lendir atau gel yang terkandung di dalam tumbuhan tidak berbatang ini mempunyai banyak khasiat kepada manusia terutamanya untuk kecantikan kulit.

    Berikut adalah beberapa petua kecantikan dan rutin penjagaan kulit yang berupaya menjadikan kulit anda kelihatan lebih licin dan sempurna:

    Anda mesti tertanya, macam manalah nak dapat & kekalkan kulit bersih cerah berseri seperti wanita Korea kan? Cemburu tengok kulit mereka yang tak ada jeragat, bintik hitam, jerawat & kekusaman. Dengan solekan nipis & natural sahaja dah cukup menaikkan seri wajah.

    Sebenarnya, tak susah manapun. Asalkan anda disiplin mengikut rutin penjagaan kulit wajah dengan betul pada setiap hari. Rutin harian ini mestilah menggunakan produk yang tepat tau supaya mampu memberikan hasil yang diidamkan.

    Paling penting, pastikan anda memilih produk penjagaan wajah berasaskan bahan semula jadi & bebas daripada bahan kimia yang boleh membahayakan kulit dalam jangka masa panjang.

    Nak lebih bagus, pilih produk yang mengandungi aloe vera di dalamnya. Sebab,  lendir atau gel yang terkandung di dalam tumbuhan tidak berbatang ini mempunyai banyak khasiat kepada manusia terutamanya untuk kecantikan kulit.

    Berikut adalah beberapa petua kecantikan dan rutin penjagaan kulit yang berupaya menjadikan kulit anda kelihatan lebih licin dan sempurna:

    1. KENALI JENIS & MASALAH KULIT WAJAH ANDA

    • Sebelum nak pilih atau beli produk yang sesuai dengan kulit, kenalah tahu jenis & masalah kulit anda terlebih dahulu. Tapi, macam mana? Untuk cara paling mudah & tepat, anda boleh melakukan skin test di pusat kecantikan & dermatologist yang berdaftar. 

     1. KENALI JENIS & MASALAH KULIT WAJAH ANDA

    Sebelum nak pilih atau beli produk yang sesuai dengan kulit, kenalah tahu jenis & masalah kulit anda terlebih dahulu. Tapi, macam mana? Untuk cara paling mudah & tepat, anda boleh melakukan skin test di pusat kecantikan & dermatologist yang berdaftar. 

    2. WAJIB BUANG MAKE UP SEBELUM TIDUR

    • Tidur semalaman tanpa menanggalkan make up sangat tak elok kerana kulit tak dapat bernafas. Jika kulit bersih, ia dapat menghalang pembentukan jerawat, blackhead & masalah liang pori terlalu besar.

    2. WAJIB BUANG MAKE UP SEBELUM TIDUR

    Tidur semalaman tanpa menanggalkan make up sangat tak elok kerana kulit tak dapat bernafas. Jika kulit bersih, ia dapat menghalang pembentukan jerawat, blackhead & masalah liang pori terlalu besar.

    3. MEMBERSIH & MELEMBABKAN WAJAH SEKURANG-KURANGNYA 2 KALI SEHARI

    • Pastikan anda mencuci & mengekalkan kelembapan wajah pada setiap hari. Ini adalah step asas & paling penting dalam rutin penjagaan wajah seharian. Basuh muka dengan pencuci muka, diikuti dengan toner, serum & krim pelembab wajah.

    3. MEMBERSIH & MELEMBABKAN WAJAH SEKURANG-KURANGNYA 2 KALI SEHARI

    Pastikan anda mencuci & mengekalkan kelembapan wajah pada setiap hari. Ini adalah step asas & paling penting dalam rutin penjagaan wajah seharian. Basuh muka dengan pencuci muka, diikuti dengan toner, serum & krim pelembab wajah.

    4. JANGAN SKIP GUNA SERUM 

    • Serum mempunyai tekstur nipis dan biasanya datang dalam bentuk cecair. Oleh kerana ia mempunyai molekul kecil, kulit anda akan dapat menyerapnya lebih cepat dan lebih mendalam.

    4. JANGAN SKIP GUNA SERUM

    Serum mempunyai tekstur nipis dan biasanya datang dalam bentuk cecair. Oleh kerana ia mempunyai molekul kecil, kulit anda akan dapat menyerapnya lebih cepat dan lebih mendalam.


    Cuba Lorraine BeauSkin Serum & Miliki Kulit Lebih Glowing Bebas Cela

    Formulasi Lorraine BeauSkin Serum dihasilkan daripada 100% bahan semula jadi & aloe vera memainkan peranan penting dalam membantu mengurangkan hiperpigmentasi (jeragat) dengan memusnahkan melanin sedia ada & menghalang pembentukan melanin selanjutnya dalam kulit.

    Kelebihan Aloe Vera di dalam Lorraine BeauSkin Serum


    Cuba Lorraine BeauSkin Serum & Miliki Kulit Lebih Glowing Bebas Cela

    Formulasi Lorraine BeauSkin Serum dihasilkan daripada 100% bahan semula jadi & aloe vera memainkan peranan penting dalam membantu mengurangkan hiperpigmentasi (jeragat) dengan memusnahkan melanin sedia ada & menghalang pembentukan melanin selanjutnya dalam kulit.

    1.  PELEMBAB KULIT SEMULA JADI

    • Banyak produk penjagaan diri, kulit & kosmetik terkini menggunakan Aloe Vera sebagai bahan asas kerana kebaikannya yang memberi kelembapan pada kulit. Daunnya yang tebal & kaya dengan kandungan air serta pelbagai komponen mineral pula menjadikannya sebagai bahan yang sesuai untuk mencegah keradangan & meningkatkan kelembapan kulit.
    • Antara vitamin dan mineral penting di dalam tumbuhan ini seperti vitamin B12 ,C, E & asid folik.

    Kelebihan Aloe Vera di dalam Lorraine BeauSkin Serum

     1. PELEMBAB KULIT SEMULA JADI

    • Banyak produk penjagaan diri, kulit & kosmetik terkini menggunakan Aloe Vera sebagai bahan asas kerana kebaikannya yang memberi kelembapan pada kulit. Daunnya yang tebal & kaya dengan kandungan air serta pelbagai komponen mineral pula menjadikannya sebagai bahan yang sesuai untuk mencegah keradangan & meningkatkan kelembapan kulit.
     
    • Antara vitamin dan mineral penting di dalam tumbuhan ini seperti vitamin B12 ,C, E & asid folik.

    2. ANTISEPTIK, MELAWAN JERAGAT & JERAWAT

    • Komponen terbaik Aloe Vera ialah mempunyai sifat membersih & antiseptik yang bertindak dengan kuat terhadap bakteria, virus & kulat. Hasilnya, Aloe Vera dianggap hebat untuk mengubati jeragat, jerawat, mengekalkan kulit berseri & segar.Ia juga mampu melawan pembiakan bakteria yang menyebabkan jangkitan dalam badan.

    2. ANTISEPTIK, MELAWAN JERAGAT & JERAWAT

    • Komponen terbaik Aloe Vera ialah mempunyai sifat membersih & antiseptik yang bertindak dengan kuat terhadap bakteria, virus & kulat. Hasilnya, Aloe Vera dianggap hebat untuk mengubati jeragat, jerawat, mengekalkan kulit berseri & segar.Ia juga mampu melawan pembiakan bakteria yang menyebabkan jangkitan dalam badan.

    3. SUMBER ANTIOKSIDA YANG BAIK

    • Kebaikan antioksida yang dijumpai dalam Aloe Vera didapati sangat bagus untuk menguatkan & melindungi kulit daripada radiasi sinaran UV.

    3. SUMBER ANTIOKSIDA YANG BAIK

    • Kebaikan antioksida yang dijumpai dalam Aloe Vera didapati sangat bagus untuk menguatkan & melindungi kulit daripada radiasi sinaran UV.

    4. MELAMBATKAN PROSES PENUAAN KULIT

    • Tumbuhan ini juga berfungsi memelihara kulit, membaiki sel yang rosak & mengawal proses penuaan kulit serta kedutan.Di dalamnya juga terdapat molekul dipanggil sterols. Sterol ini menggalakkan penghasilan kolagen & hyaluronic acid yang membantu kulit mengekalkan kelembapannya. Kesannya, kedutan akan kurang kelihatan.

    4. MELAMBATKAN PROSES PENUAAN KULIT

    • Tumbuhan ini juga berfungsi memelihara kulit, membaiki sel yang rosak & mengawal proses penuaan kulit serta kedutan.Di dalamnya juga terdapat molekul dipanggil sterols. Sterol ini menggalakkan penghasilan kolagen & hyaluronic acid yang membantu kulit mengekalkan kelembapannya. Kesannya, kedutan akan kurang kelihatan.

    5. PENYEMBUH LUKA

    • Dalam rawatan kulit, aloe vera berupaya merawat luka sehingga tidak meninggalkan parut, mempercepatkan penyembuhan kesan melecur & terbakar.

    5. PENYEMBUH LUKA

    • Dalam rawatan kulit, aloe vera berupaya merawat luka sehingga tidak meninggalkan parut, mempercepatkan penyembuhan kesan melecur & terbakar.

    You May Also Like…

    You May Also Like…

  • Hyaluronic Acid, ‘Makanan’ Untuk Kulit

    Hyaluronic Acid, ‘Makanan’ Untuk Kulit

    HYALURONIC ACID, ‘MAKANAN’ UNTUK KULIT

    HYALURONIC ACID, ‘MAKANAN’ UNTUK KULIT

    Rasanya, tak ada wanita yang nak kelihatan tua sebelum usia kan? Tapi, suka betul bila dipuji nampak awet muda daripada umur sebenar. 

    Macam orang putih selalu cakap tu, age gracefully. Betul kan? So, untuk miliki kulit wajah yang sentiasa kelihatan fresh, sihat & bermaya seiring peningkatan usia, effort kita dalam menjaga kulit wajah memainkan peranan penting.

    Kalau kulit wajah bermasalah, sebaiknya cepat bertindak merawatnya dengan memilih produk penjagaan wajah yang bersesuaian.

    Disyorkan, anda memilih produk skincare mengandungi Hyaluronic Acid atau HA yang banyak terdapat di dalam serum, essence, toner, moisturiser, cleanser & sunblock.

    Rasanya, tak ada wanita yang nak kelihatan tua sebelum usia kan? Tapi, suka betul bila dipuji nampak awet muda daripada umur sebenar. 

    Macam orang putih selalu cakap tu, age gracefully. Betul kan? So, untuk miliki kulit wajah yang sentiasa kelihatan fresh, sihat & bermaya seiring peningkatan usia, effort kita dalam menjaga kulit wajah memainkan peranan penting.

    Kalau kulit wajah bermasalah, sebaiknya cepat bertindak merawatnya dengan memilih produk penjagaan wajah yang bersesuaian.

    Disyorkan, anda memilih produk skincare mengandungi Hyaluronic Acid atau HA yang banyak terdapat di dalam serum, essence, toner, moisturiser, cleanser & sunblock.

    APA ITU HYALURONIC ACID?

    APA ITU HYALURONIC ACID?

    Hyaluronic Acid (HA) adalah gula yang terdapat secara semula jadi di kulit kita yang menahan air & membantu agar kulit tetap terhidrat. 

    Pada wajah, HA memiliki kegunaannya tersendiri tau. Walaupun kurang disedari, berikut adalah manfaat HA pada kulit wajah.

    Hyaluronic Acid (HA) adalah gula yang terdapat secara semula jadi di kulit kita yang menahan air & membantu agar kulit tetap terhidrat. 

    Pada wajah, HA memiliki kegunaannya tersendiri tau. Walaupun kurang disedari, berikut adalah manfaat HA pada kulit wajah.

    3 KEBAIKAN HYALURONIC ACID UNTUK KULIT WAJAH

    3 KEBAIKAN HYALURONIC ACID UNTUK KULIT WAJAH

    1. MELEMBAP & MENGANJALKAN KULIT

    Seiring bertambahnya usia, kulit akan kehilangan kolagen &  HA secara semula jadi. Akibatnya, kulit mudah menjadi kering, berkedut dan semakin menunjukkan tanda-tanda penuaan. Di sinilah peranan HA diperlukan.

    Pada asasnya, HA meningkatkan penghidratan kulit yang menjadikan kulit kelihatan segar & kenyal. Kandungan HA juga dapat membantu merangsang produksi kolagen pada wajah sehingga kulit menjadi lebih sihat secara semula jadi serta memperlahankan proses penuaan.

    1. MELEMBAP & MENGANJALKAN KULIT

    Seiring bertambahnya usia, kulit akan kehilangan kolagen &  HA secara semula jadi. Akibatnya, kulit mudah menjadi kering, berkedut dan semakin menunjukkan tanda-tanda penuaan. Di sinilah peranan HA diperlukan.

    Pada asasnya, HA meningkatkan penghidratan kulit yang menjadikan kulit kelihatan segar & kenyal. Kandungan HA juga dapat membantu merangsang produksi kolagen pada wajah sehingga kulit menjadi lebih sihat secara semula jadi serta memperlahankan proses penuaan.

    2. MEMPERCEPATKAN PEMULIHAN SEL KULIT

    2. MEMPERCEPATKAN PEMULIHAN SEL KULIT

    Apabila semakin berusia, proses pemulihan kulit sekiranya bermasalah atau terluka akan menjadi lebih lambat. So, salah satu solusi yang boleh dipilih adalah kekal dengan rutin penjagaan wajah menggunakan skincare yang mengandungi HA supaya kulit dapat pulih dengan lebih cepat.

    Apabila semakin berusia, proses pemulihan kulit sekiranya bermasalah atau terluka akan menjadi lebih lambat. So, salah satu solusi yang boleh dipilih adalah kekal dengan rutin penjagaan wajah menggunakan skincare yang mengandungi HA supaya kulit dapat pulih dengan lebih cepat.

    3. KULIT WAJAH LEBIH CERAH & LEMBUT

    3. KULIT WAJAH LEBIH CERAH & LEMBUT

    Secara tak langsung, rutin seharian menggunakan HA juga dapat mencerahkan wajah & membantu mengurangkan kekasaran kulit. Lepas ni, tak ada dah lagi masalah kulit kusam!

    Secara tak langsung, rutin seharian menggunakan HA juga dapat mencerahkan wajah & membantu mengurangkan kekasaran kulit. Lepas ni, tak ada dah lagi masalah kulit kusam!


    Amalkan Lorraine BeauSkin Serum Di Dalam Rutin Penjagaan Wajah Setiap Hari


    Amalkan Lorraine BeauSkin Serum Di Dalam Rutin Penjagaan Wajah Setiap Hari

    Tak terkecuali, Lorraine BeauSkin Serum pun mengandungi HA tau yang akan menaikkan lagi seri & melembapkan wajah anda.

    Formulasi Lorraine BeauSkin Serum dihasilkan daripada 100% bahan semula jadi termasuk aloe vera & HA memainkan peranan penting dalam membantu mengurangkan hiperpigmentasi (jeragat) serta masalah kulit lain bagi mengelakkan anda kelihatan tua sebelum waktunya!

    Tak terkecuali, Lorraine BeauSkin Serum pun mengandungi HA tau yang akan menaikkan lagi seri & melembapkan wajah anda.

    Formulasi Lorraine BeauSkin Serum dihasilkan daripada 100% bahan semula jadi termasuk aloe vera & HA memainkan peranan penting dalam membantu mengurangkan hiperpigmentasi (jeragat) serta masalah kulit lain bagi mengelakkan anda kelihatan tua sebelum waktunya!

    You May Also Like…

    You May Also Like…

  • Niacinamide: Bagus Untuk Kulit Wajah, Betul Ke?

    Niacinamide: Bagus Untuk Kulit Wajah, Betul Ke?

    NIACINAMIDE: BAGUS UNTUK KULIT WAJAH, BETUL KE?

    NIACINAMIDE: BAGUS UNTUK KULIT WAJAH, BETUL KE?

    Sebut pasal memiliki wajah yang cantik, semua orang terutamanya kaum Hawa nak cantik kan? Kadang, tak kisah berhabis duit sebab nak tampil menarik & lebih berseri.

    Pelbagai make up, produk skin care & rawatan kulit semua dibeli serta dilakukan. Betul lah tu, tak salah pun sebab pilihan di tangan masing-masing betul tak?

    Tapi, cuba check dalam salah satu produk skin care anda terutamanya, ada tak kandungan bahan aktif dipanggil niacinamide digunakan?

    APA ITU NIACINAMIDE?

    APA ITU NIACINAMIDE?

    Turut dikenali sebagai vitamin B3 & nicotinamide, niacinamide merupakan satu daripada vitamin yang boleh larut dalam air & ia sangat powerful untuk mencantikkan kulit . 

    Antara fungsi vitamin ini, ia mampu membantu melawan jerawat, memudarkan parut, mengecilkan liang pori, meratakan warna kulit, mencerahkan kulit wajah yang kusam dan mengaburkan garis halus tanda penuaan pada wajah. Bagus kan?

    Turut dikenali sebagai vitamin B3 & nicotinamide, niacinamide merupakan satu daripada vitamin yang boleh larut dalam air & ia sangat powerful untuk mencantikkan kulit . 

    Antara fungsi vitamin ini, ia mampu membantu melawan jerawat, memudarkan parut, mengecilkan liang pori, meratakan warna kulit, mencerahkan kulit wajah yang kusam dan mengaburkan garis halus tanda penuaan pada wajah. Bagus kan?

    KENAPA ANDA PERLU GUNAKAN NIACINAMIDE?

    KENAPA ANDA PERLU GUNAKAN NIACINAMIDE?

    Yang membuatkan vitamin B3 ini unik adalah kemampuannya yang dapat digunakan bersama bahan antioksidan lain seperti  hyaluronic acid, vitamin C dan sebagainya.

    Sifatnya yang sesuai digunakan untuk semua jenis kulit juga menjadikannya vitamin paling digemari oleh kebanyakan skin care junkies.

    Contohnya, jika anda memiliki masalah kulit kering, penggunaan produk yang mempunyai niacinamide berupaya meningkatkan lagi kelembapan pada kulit. 

    Yang membuatkan vitamin B3 ini unik adalah kemampuannya yang dapat digunakan bersama bahan antioksidan lain seperti hyaluronic acid, vitamin C dan sebagainya.

    Sifatnya yang sesuai digunakan untuk semua jenis kulit juga menjadikannya vitamin paling digemari oleh kebanyakan skin care junkies.

    Contohnya, jika anda memiliki masalah kulit kering, penggunaan produk yang mempunyai niacinamide berupaya meningkatkan lagi kelembapan pada kulit.


    BERSIHKAN WAJAH DENGAN LORRAINE CLEANSING BAR SOAP


    BERSIHKAN WAJAH DENGAN LORRAINE CLEANSING BAR SOAP

    Untuk hasil terbaik, sebaiknya anda mengaplikasikan niacinamide dalam produk pembersih wajah untuk melembap & menutrisikan kembali kulit wajah.

    Antara pencuci wajah yang boleh dijadikan pilihan adalah Lorraine Cleansing Bar Soap ini. Kandungan niacinamide di dalamnya membantu membersihkan wajah, mengurangkan kedutan, meningkatkan, kelembapan dan merangsang pemulihan kulit.

    Untuk hasil terbaik, sebaiknya anda mengaplikasikan niacinamide dalam produk pembersih wajah untuk melembap & menutrisikan kembali kulit wajah.

    Antara pencuci wajah yang boleh dijadikan pilihan adalah Lorraine Cleansing Bar Soap ini. Kandungan niacinamide di dalamnya membantu membersihkan wajah, mengurangkan kedutan, meningkatkan, kelembapan dan merangsang pemulihan kulit.


    KELEBIHAN LORRAINE CLEANSING BAR SOAP

    1. Mempercepat pemulihan & meningkatkan ketahanan kulit

    • Niacinamide membantu membina keratin, sejenis protein yang menjaga untuk tetap sihat & kuat. Niacinamide juga merangsang pembentukan lapisan ceramide yang berfungsi sebagai pelindung & penjaga kelembapan jaringan kulit.

    2. Memudarkan parut jerawat & merawat jeragat

    • Beberapa kajian mendapati, niacinamide dapat membantu dalam memudarkan bintik gelap termasuk parut jerawat & jeragat. Niacinamide bertindak menyekat pembentukan melanin & merangsang penghasilan kolagen.

    3. Mengurangkan keradangan kulit seperti kemerahan & kegatalan

    • Niacinamide di dalam sabun ini boleh meredakan kemerahan daripada reaksi alergi, jerawat dan masalah keradangan kulit yang lain.

    4. Mencerahkan wajah

    • Gabungan Glutathione bersama Vitamin C & niacinamide di dalam sabun ini menolong tingkatkan lagi proses pencerahan pada kulit.

    KELEBIHAN LORRAINE CLEANSING BAR SOAP

    1. Mempercepat pemulihan & meningkatkan ketahanan kulit

    • Niacinamide membantu membina keratin, sejenis protein yang menjaga untuk tetap sihat & kuat. Niacinamide juga merangsang pembentukan lapisan ceramide yang berfungsi sebagai pelindung & penjaga kelembapan jaringan kulit.

    2. Memudarkan parut jerawat & merawat jeragat

    • Beberapa kajian mendapati, niacinamide dapat membantu dalam memudarkan bintik gelap termasuk parut jerawat & jeragat. Niacinamide bertindak menyekat pembentukan melanin & merangsang penghasilan kolagen.

    3. Mengurangkan keradangan kulit seperti kemerahan & kegatalan

    • Niacinamide di dalam sabun ini boleh meredakan kemerahan daripada reaksi alergi, jerawat dan masalah keradangan kulit yang lain.

    4. Mencerahkan Wajah

    • Gabungan Glutathione bersama Vitamin C & niacinamide di dalam sabun ini menolong tingkatkan lagi proses pencerahan pada kulit.

    You May Also Like…

    You May Also Like…

  • Punca Jeragat Timbul & Merebak Tanpa Henti

    Punca Jeragat Timbul & Merebak Tanpa Henti

    PUNCA JERAGAT TIMBUL & MEREBAK TANPA HENTI

    PUNCA JERAGAT TIMBUL & MEREBAK TANPA HENTI

    Ada satu bintat merah kesan gigitan nyamuk di muka pun dah buat wanita mengeluh, inikan pula bintik gelap bernama jeragat yang ‘melekat’ & mengambil masa untuk dihilangkan.

    Bagi wanita yang agak serius mengalami masalah kulit ini, selalunya mereka akan menutup jeragat itu dengan make up yang tebal, betul tak?

    Tapi, sampai bila nak cover & biarkan sahaja ia merebak beranak pinak kan?

    JERAGAT ITU APA?

    Ada satu bintat merah kesan gigitan nyamuk di muka pun dah buat wanita mengeluh, inikan pula bintik gelap bernama jeragat yang ‘melekat’ & mengambil masa untuk dihilangkan.

    Bagi wanita yang agak serius mengalami masalah kulit ini, selalunya mereka akan menutup jeragat itu dengan make up yang tebal, betul tak?

    Tapi, sampai bila nak cover & biarkan sahaja ia merebak beranak pinak kan?

    JERAGAT ITU APA?

    First of all, jeragat disebabkan sel kulit daripada jenis melanosif yang menghasilkan lebihan pigmen melanin & melekat pada sel kulit serta menyebabkan warnanya menjadi lebih gelap.

    Menurut statistik, jeragat pada wajah adalah masalah paling biasa dihadapi wanita di Asia. Hampir 50% konsultasi dilakukan pakar kulit adalah berkaitan masalah jeragat yang turut meliputi melasma, freckle & lentigines.

    Ada banyak faktor terjadinya jeragat ini & kali ini, kami kongsikan punca jeragat yang ramai wanita tak tahu atau dah tahu tapi buat-buat tak tahu.

    First of all, jeragat disebabkan sel kulit daripada jenis melanosif yang menghasilkan lebihan pigmen melanin & melekat pada sel kulit serta menyebabkan warnanya menjadi lebih gelap.

    Menurut statistik, jeragat pada wajah adalah masalah paling biasa dihadapi wanita di Asia. Hampir 50% konsultasi dilakukan pakar kulit adalah berkaitan masalah jeragat yang turut meliputi melasma, freckle & lentigines.

    Ada banyak faktor terjadinya jeragat ini & kali ini, kami kongsikan punca jeragat yang ramai wanita tak tahu atau dah tahu tapi buat-buat tak tahu.

    1. CAHAYA MATAHARI & HABA TINGGI

    • Jika anda seorang yang banyak berjemur di tengah terik matahari atas faktor pekerjaan & sebagainya, anda lebih berisiko serta mudah untuk mengalami masalah jeragat. Begitu juga buat mereka yang terdedah dengan suhu tinggi (dapur & api yang panas) seperti chef atau tukang masak.
     
    • Apa yang boleh dilakukan adalah, sebelum keluar rumah pastikan anda memakai sunblock atau sunscreen sekurang-kurang yang SPF30 atau SPF50++ sebagai langkah pencegahan

    1. CAHAYA MATAHARI & HABA TINGGI

    • Jika anda seorang yang banyak berjemur di tengah terik matahari atas faktor pekerjaan & sebagainya, anda lebih berisiko serta mudah untuk mengalami masalah jeragat. Begitu juga buat mereka yang terdedah dengan suhu tinggi (dapur & api yang panas) seperti chef atau tukang masak.
     
    • Apa yang boleh dilakukan adalah, sebelum keluar rumah pastikan anda memakai sunblock atau sunscreen sekurang-kurang yang SPF30 atau SPF50++ sebagai langkah pencegahan.

    2. KETURUNAN & UMUR

    • Semakin umur kita meningkat, semakin mudah untuk jeragat ‘hinggap’ di muka. Normally, jeragat akan mulai kelihatan sedikit demi sedikit di muka dalam lingkungan umur 30-an tetapi ada juga wanita yang mendapatnya pada lewat 20-an.
     
    • Pada waktu ini, apa yang boleh anda lakukan adalah rajin, disiplin & konsisten dengan rutin harian penjagaan wajah serta amalkan gaya hidup lebih sihat.

    2. KETURUNAN & UMUR

    • Semakin umur kita meningkat, semakin mudah untuk jeragat ‘hinggap’ di muka. Normally, jeragat akan mulai kelihatan sedikit demi sedikit di muka dalam lingkungan umur 30-an tetapi ada juga wanita yang mendapatnya pada lewat 20-an.
     
    • Pada waktu ini, apa yang boleh anda lakukan adalah rajin, disiplin & konsisten dengan rutin harian penjagaan wajah serta amalkan gaya hidup lebih sihat.

    3.  PERUBAHAN HORMON

    • Antara perubahan hormon  yang ketara pada wanita adalah apabila anda hamil, melahirkan, menyusukan bayi, mengambil pil perancang atau ubat-ubatan lain atas beberapa faktor kesihatan.
     
    • Pada waktu ini, jeragat boleh muncul pada bila-bila masa tau. Kadang-kadang, masalah ini boleh hilang selepas hormon kembali seimbang tetapi ada juga kes di mana ia menjadi lebih banyak merebak ke seluruh wajah.

    3.  PERUBAHAN HORMON

    • Antara perubahan hormon  yang ketara pada wanita adalah apabila anda hamil, melahirkan, menyusukan bayi, mengambil pil perancang atau ubat-ubatan lain atas beberapa faktor kesihatan.
     
    • Pada waktu ini, jeragat boleh muncul pada bila-bila masa tau. Kadang-kadang, masalah ini boleh hilang selepas hormon kembali seimbang tetapi ada juga kes di mana ia menjadi lebih banyak merebak ke seluruh wajah.

    4. PENCEMARAN UDARA & MEROKOK

    • Asap daripada aktiviti perindustrian & juga rokok boleh menyebabkan wajah lebih cepat berjeragat serta berkedut kerana asap itu mengandungi pelbagai toksin & radikal bebas yang merosakkan kulit seseorang.

    4. PENCEMARAN UDARA & MEROKOK

    • Asap daripada aktiviti perindustrian & juga rokok boleh menyebabkan wajah lebih cepat berjeragat serta berkedut kerana asap itu mengandungi pelbagai toksin & radikal bebas yang merosakkan kulit seseorang.

    5. PENJAGAAN ASAS KULIT WAJAH

    • Kalau kulit anda berjeragat, cuba check adakah anda selalu skip rutin penjagaan wajah?
     
    • The truth is, nak dapat kulit yang sihat, bersih, cantik & bebas cela tak memerlukan belanja melampau pun. Yang penting sekali, kenalah rajin & konsisten praktikkan setiap hari sampai nampak hasilnya. Sebab, kulit kita tak akan terus berubah kepada elok dalam 1 malam penggunaan sahaja. 
     
    • Amalkan sekurang-kurangnya 2x sehari penjagaan asas kulit wajah yang terdiri daripada:

    i. Mencuci muka

    ii. Menyegarkan muka  dengan toner 

    iii. Melembapkan muka menggunakan serum atau moisturizer

    5. PENJAGAAN ASAS KULIT WAJAH

    • Kalau kulit anda berjeragat, cuba check adakah anda selalu skip rutin penjagaan wajah?
     
    • The truth is, nak dapat kulit yang sihat, bersih, cantik & bebas cela tak memerlukan belanja melampau pun. Yang penting sekali, kenalah rajin & konsisten praktikkan setiap hari sampai nampak hasilnya. Sebab, kulit kita tak akan terus berubah kepada elok dalam 1 malam penggunaan sahaja.
     
    • Amalkan sekurang-kurangnya 2x sehari penjagaan asas kulit wajah yang terdiri daripada:

    i.  Mencuci muka

    ii. Menyegarkan muka  dengan toner 

    iii. Melembapkan muka menggunakan serum atau moisturizer


    ATASI MASALAH JERAGAT DENGAN SET LENGKAP LORRAINE SKIN CARE 


    ATASI MASALAH JERAGAT DENGAN SET LENGKAP LORRAINE SKIN CARE

    👉 Lorraine Cleansing Bar Soap

    • Kandungan niacinamide di dalamnya membantu membersihkan wajah, mengurangkan kedutan, meningkatkan, kelembapan dan merangsang pemulihan kulit. 
     
    • Niacinamide dapat membantu dalam memudarkan bintik gelap termasuk parut jerawat & jeragat. Niacinamide bertindak menyekat pembentukan melanin  & merangsang penghasilan kolagen.

    👉 Lorraine Cleansing Bar Soap

    • Kandungan niacinamide di dalamnya membantu membersihkan wajah, mengurangkan kedutan, meningkatkan, kelembapan dan merangsang pemulihan kulit. 
     
    • Niacinamide dapat membantu dalam memudarkan bintik gelap termasuk parut jerawat & jeragat. Niacinamide bertindak menyekat pembentukan melanin  & merangsang penghasilan kolagen.

    👉 Lorraine Hydrating Toner 

    • Membersihkan lagi kulit muka dari dalam dengan menyingkirkan sel-sel kulit mati dan kotoran yang masih tersisa selepas mencuci muka dan membantu memberi kesegaran serta kelembapan kepada kulit.

    👉 Lorraine Hydrating Toner 

    • Membersihkan lagi kulit muka dari dalam dengan menyingkirkan sel-sel kulit mati dan kotoran yang masih tersisa selepas mencuci muka dan membantu memberi kesegaran serta kelembapan kepada kulit.

    👉 Lorraine BeauSkin Serum

      • Formulasi Lorraine BeauSkin Serum dihasilkan daripada 100% bahan semula jadi termasuk aloe vera & hyaluronic acid (HA) ini memainkan peranan penting dalam membantu mengurangkan jeragat serta masalah kulit lain.
     
      • HA di dalamnya juga  akan meningkatkan penghidratan kulit &  menjadikan kulit kelihatan segar & kenyal. 
     
      • Kandungan HA juga dapat membantu merangsang produksi kolagen pada wajah sehingga kulit menjadi lebih sihat secara semula jadi serta memperlahankan proses penuaan.

    👉 Lorraine BeauSkin Serum

    • Formulasi Lorraine BeauSkin Serum dihasilkan daripada 100% bahan semula jadi termasuk aloe vera & hyaluronic acid (HA) ini memainkan peranan penting dalam membantu mengurangkan jeragat serta masalah kulit lain.
     
    • HA di dalamnya juga  akan meningkatkan penghidratan kulit &  menjadikan kulit kelihatan segar & kenyal. 
     
    • Kandungan HA juga dapat membantu merangsang produksi kolagen pada wajah sehingga kulit menjadi lebih sihat secara semula jadi serta memperlahankan proses penuaan.

    You May Also Like…

    You May Also Like…

  • Jenis Pigmentasi Yang Setiap Wanita Patut Tahu

    Jenis Pigmentasi Yang Setiap Wanita Patut Tahu

    JENIS PIGMENTASI YANG SETIAP WANITA PATUT TAHU

    JENIS PIGMENTASI YANG SETIAP WANITA PATUT TAHU

    Tahun lepas, muncul trend solekan dengan menambah bintik jeragat palsu di muka yang dinamakan faux freckles. Perasan tak?

    Di media sosial, majalah & photoshoot, dapat dilihat ramai artis & jurusolek yang mengikut trend dari Barat & Korea Selatan itu.

    Rata-rata berpendapat ianya unik, sweet dan cute tapi cukuplah sekadar hanya solekan bukannya benar-benar memiliki bintik itu secara realiti.

    Maknanya, betullah wanita memang takut betul kalau jeragat hinggap kat muka kan? Tapi anda tahu ke jeragat ini terdiri daripada beberapa jenis?

    Nak tahu? Okay, artikel kali ini kita akan kongsikan jenis-jenis jeragat yang setiap wanita parlu tahu supaya lebih peka & berhati-hati agar ia tidak menyebabkan masalah kulit lain yang lebih serius seperti kanser kulit.

    Tahun lepas, muncul trend solekan dengan menambah bintik jeragat palsu di muka yang dinamakan faux freckles. Perasan tak?

    Di media sosial, majalah & photoshoot, dapat dilihat ramai artis & jurusolek yang mengikut trend dari Barat & Korea Selatan itu.

    Rata-rata berpendapat ianya unik, sweet dan cute tapi cukuplah sekadar hanya solekan bukannya benar-benar memiliki bintik itu secara realiti.

    Maknanya, betullah wanita memang takut betul kalau jeragat hinggap kat muka kan? Tapi anda tahu ke jeragat ini terdiri daripada beberapa jenis?

    Nak tahu? Okay, artikel kali ini kita akan kongsikan jenis-jenis jeragat yang setiap wanita parlu tahu supaya lebih peka & berhati-hati agar ia tidak menyebabkan masalah kulit lain yang lebih serius seperti kanser kulit.

    1. MELASMA

    • Pigmentasi jenis ini selalunya terjadi pada wanita yang banyak terkena sinaran cahaya matahari atau suka berjemur di bawah cahaya matahari (sun tanning) & kerap membuat skin tan di pusat kecantikan.
    • Bintik kecoklatan ini biasanya akan muncul di pipi, dahi, batang hidung, dagu, dada,  tangan & leher.
    • Selain itu, wanita hamil juga mudah mendapat melasma kerana perubahan hormon di dalam tubuh.

    1. MELASMA

    Pigmentasi jenis ini selalunya terjadi pada wanita yang banyak terkena sinaran cahaya matahari atau suka berjemur di bawah cahaya matahari (sun tanning) & kerap membuat skin tan di pusat kecantikan.

    Bintik kecoklatan ini biasanya akan muncul di pipi, dahi, batang hidung, dagu, dada,  tangan & leher.
    Selain itu, wanita hamil juga mudah mendapat melasma kerana perubahan hormon di dalam tubuh.

    2. POST-INFLAMMATORY HYPERPIGMENTATION (PIH)

    • PIH juga biasa disebut sebagai bekas jerawat yang lama kelamaan bertukar warna menjadi agak merah jambu kehitaman. Sebabnya, PIH ini timbul selepas kulit kita alami luka & keradangan akibat jerawat ataupun mungkin ada alergi kepada sesuati jenis ubat.

    2. POST-INFLAMMATORY HYPERPIGMENTATION (PIH)

    • PIH juga biasa disebut sebagai bekas jerawat yang lama kelamaan bertukar warna menjadi agak merah jambu kehitaman. Sebabnya, PIH ini timbul selepas kulit kita alami luka & keradangan akibat jerawat ataupun mungkin ada alergi kepada sesuati jenis ubat.

    3.  FRECKLES / EPHELIDES

    • Jenis masalah kulit ini pula sering muncul pada wanita Caucasian yang berkulit cerah. Orang yang berambut merah juga cenderung memiliki jeragat jenis ini.

    3.  FRECKLES / EPHELIDES

    • Jenis masalah kulit ini pula sering muncul pada wanita Caucasian yang berkulit cerah. Orang yang berambut merah juga cenderung memiliki jeragat jenis ini.

    4. LENTIGO

    • Bintik yang warnanya lebih gelap & saiz tompokannya lebih besar serta tidak pudar walaupun tidak terdedah pada sinaran matahari.

    4. LENTIGO

    • Bintik yang warnanya lebih gelap & saiz tompokannya lebih besar serta tidak pudar walaupun tidak terdedah pada sinaran matahari.

    5. VITILIGO

    • Masalah kulit ini boleh menyerang sesiapa sahaja & kesan sampingan paling besar yang akan dihadapi adalah seseorang itu boleh kehilangan warna kulit asalnya secara perlahan apabila warna putih mulai muncul dengan lebih banyak.

    5. VITILIGO

    • Masalah kulit ini boleh menyerang sesiapa sahaja & kesan sampingan paling besar yang akan dihadapi adalah seseorang itu boleh kehilangan warna kulit asalnya secara perlahan apabila warna putih mulai muncul dengan lebih banyak.


    GUNAKAN PRODUK PENJAGAAN WAJAH YANG SESUAI DENGAN MASALAH & JENIS KULIT 


    GUNAKAN PRODUK PENJAGAAN WAJAH YANG SESUAI DENGAN MASALAH & JENIS KULIT 

    Jika anda mengalami masalah jeragat, antara solusi yang boleh dilakukan adalah dengan menggunakan produk penjagaan wajah yang bersesuaian dengan masalah dihadapi & jenis kulit dimiliki. 

    Dan rangkaian produk Lorraine Skin Care yang terdiri daripada Lorraine Cleansing Bar Soap, Lorraine Hydrating Toner & Lorraine BeauSkin Serum adalah jawapan tepat kepada permasalahan ini.

    Kandungan niacinamide di dalam Lorraine Cleansing Bar Soap membantu membersihkan wajah, mengurangkan kedutan, meningkatkan, kelembapan dan merangsang pemulihan kulit. 

    Lorraine Hydrating Toner pula akan membersihkan lagi kulit muka dari dalam dengan menyingkirkan sel-sel kulit mati dan kotoran yang masih tersisa selepas mencuci muka dan membantu memberi kesegaran serta kelembapan yang berpanjangan kepada kulit.

    Lengkapkan rutin penjagaan wajah dengan Lorraine BeauSkin Serum yang mengandungi aloe vera & hyaluronic acid (HA) dalam membantu mengurangkan jeragat serta masalah kulit lain.

    Jika anda mengalami masalah jeragat, antara solusi yang boleh dilakukan adalah dengan menggunakan produk penjagaan wajah yang bersesuaian dengan masalah dihadapi & jenis kulit dimiliki. 

    Dan rangkaian produk Lorraine Skin Care yang terdiri daripada Lorraine Cleansing Bar Soap, Lorraine Hydrating Toner & Lorraine BeauSkin Serum adalah jawapan tepat kepada permasalahan ini.

    Kandungan niacinamide di dalam Lorraine Cleansing Bar Soap membantu membersihkan wajah, mengurangkan kedutan, meningkatkan, kelembapan dan merangsang pemulihan kulit. 

    Lorraine Hydrating Toner pula akan membersihkan lagi kulit muka dari dalam dengan menyingkirkan sel-sel kulit mati dan kotoran yang masih tersisa selepas mencuci muka dan membantu memberi kesegaran serta kelembapan yang berpanjangan kepada kulit.

    Lengkapkan rutin penjagaan wajah dengan Lorraine BeauSkin Serum yang mengandungi aloe vera & hyaluronic acid (HA) dalam membantu mengurangkan jeragat serta masalah kulit lain.

    You May Also Like…

    You May Also Like…

  • Kenapa Kulit Muka Saya Kusam?

    Kenapa Kulit Muka Saya Kusam?

    KENAPA KULIT MUKA SAYA KUSAM?

    KENAPA KULIT MUKA SAYA KUSAM?

    Siapa yang setiap kali belek muka kat depan cermin automatik akan mula tanya soalan sama?

    Bukan je kenapa kusam, keluhan demi keluhan macam ‘Kenapalah muka gelap jer tak cerah mcm sipolan’ ‘Dah la muka ni tak berapa nak terang, kasar pula tu’ ‘Dalam banyak-banyak hari, hari ni juga lah Miss J ni timbul!’ pasti kedengaran keluar dari mulut tu, betul kan?

    Sebab tu ramai yang cakap orang perempuan ni complicated, banyak fikir. Tapi, itu normal kerana lumrah sebagai wanita, kita mementingkan kecantikan agar lebih berkeyakinan apabila berhadapan orang ramai.

    Tapi jangan pula terlampau banyak complain tanpa tahu punca muka anda kusam. Biarlah menjadi seorang beauty with the brain. Ada beberapa sebab kulit kusam ni terjadi & artikel pada kali ini kami akan kongsikan mengenainya.

    Siapa yang setiap kali belek muka kat depan cermin automatik akan mula tanya soalan sama?

    Bukan je kenapa kusam, keluhan demi keluhan macam ‘Kenapalah muka gelap jer tak cerah mcm sipolan’ ‘Dah la muka ni tak berapa nak terang, kasar pula tu’ ‘Dalam banyak-banyak hari, hari ni juga lah Miss J ni timbul!’ pasti kedengaran keluar dari mulut tu, betul kan?

    Sebab tu ramai yang cakap orang perempuan ni complicated, banyak fikir. Tapi, itu normal kerana lumrah sebagai wanita, kita mementingkan kecantikan agar lebih berkeyakinan apabila berhadapan orang ramai.

    Tapi jangan pula terlampau banyak complain tanpa tahu punca muka anda kusam. Biarlah menjadi seorang beauty with the brain. Ada beberapa sebab kulit kusam ni terjadi & artikel pada kali ini kami akan kongsikan mengenainya.

    1. KERAP TERDEDAH KEPADA SINARAN UV, BLUE LIGHT & MATAHARI

    • Ramai yang ingat kulit muka boleh jadi kusam semata-mata disebabkan sinaran matahari je kan? Ya, memang betul tapi sebenarnya, apabila anda sentiasa menghadap komputer, laptop, iPad & smartphone pada setiap hari, ia juga menyebabkan kulit anda lebih kering & kelihatan tak bermaya.
    • Ini kerana pancaran sinaran UV & Blue Light daripada gadget itu tidak sihat untuk kulit dalam tempoh yang lama.
    • So, mulai sekarang gunakanlah gadget anda dengan berpada-pada selain gunakan juga sunblock / sunscreen pada setiap hari sama ada di dalam mahupun luar rumah.

    1. KERAP TERDEDAH KEPADA SINARAN UV, BLUE LIGHT & MATAHARI

    • Ramai yang ingat kulit muka boleh jadi kusam semata-mata disebabkan sinaran matahari je kan? Ya, memang betul tapi sebenarnya, apabila anda sentiasa menghadap komputer, laptop, iPad & smartphone pada setiap hari, ia juga menyebabkan kulit anda lebih kering & kelihatan tak bermaya.
    • Ini kerana pancaran sinaran UV & Blue Light daripada gadget itu tidak sihat untuk kulit dalam tempoh yang lama.
    • So, mulai sekarang gunakanlah gadget anda dengan berpada-pada selain gunakan juga sunblock / sunscreen pada setiap hari sama ada di dalam mahupun luar rumah.

    2. KURANG TIDUR / BEREHAT

    • Kita digalakkan untuk mendapatkan rehat dengan tidur sekurang-kurangya 8 jam setiap hari demi kesihatan menyeluruh termasuklah bagi kulit.
    • Ketika tidur, terdapat peningkatan hormon pertumbuhan yang membolehkan proses penggantian sel-sel kulit baru. Jika kita kurang tidur, maka sel-sel kulit tidak dapat diproses dengan sempurna. Sebab itu masalah kulit kusam boleh terjadi.

    2. KURANG TIDUR / BEREHAT

    • Kita digalakkan untuk mendapatkan rehat dengan tidur sekurang-kurangya 8 jam setiap hari demi kesihatan menyeluruh termasuklah bagi kulit.
    • Ketika tidur, terdapat peningkatan hormon pertumbuhan yang membolehkan proses penggantian sel-sel kulit baru. Jika kita kurang tidur, maka sel-sel kulit tidak dapat diproses dengan sempurna. Sebab itu masalah kulit kusam boleh terjadi.

    3. TERTEKAN (FAKTOR KERJA ATAU MASALAH LAIN)

    • Rasanya, setiap hari kita berdepan perkara yang memberikan tekanan. Contohnya stress di tempat kerja, di rumah, perangai anak-anak, dengan orang terdekat, keluarga atau bila terperangkap dalam kesesakan jalan raya.
    • Secara tak langsung, bila anda stress ia boleh mengakibatkan peningkatan penghasilan minyak melalui kelenjar muka & seterusnya jadikan kulit muka kusam.

    3. TERTEKAN (FAKTOR KERJA ATAU MASALAH LAIN)

    Rasanya, setiap hari kita berdepan perkara yang memberikan tekanan. Contohnya stress di tempat kerja, di rumah, perangai anak-anak, dengan orang terdekat, keluarga atau bila terperangkap dalam kesesakan jalan raya.

    Secara tak langsung, bila anda stress ia boleh mengakibatkan peningkatan penghasilan minyak melalui kelenjar muka & seterusnya jadikan kulit muka kusam.

    4. KURANG MAKAN VITAMIN & MINUM AIR KOSONG

    • Tak salah mengambil makanan tambahan seperti supplement sebagai vitamin untuk menguatkan sistem imun & membuatkan kulit lebih berseri.
    • Minum air putih sekurang-kurangnya dua liter sehari. Air adalah ejen detoks kulit terbaik. Ia juga membantu kulit sentiasa sihat.
    • Kurangkan pengambilan minuman atau makanan manis. Ini kerana, kandungan gula yang terlalu tinggi di dalamnya boleh mengaktifkan jerawat dan mempercepatkan penuaan. 

    4. KURANG MAKAN VITAMIN & MINUM AIR KOSONG

    • Tak salah mengambil makanan tambahan seperti supplement sebagai vitamin untuk menguatkan sistem imun & membuatkan kulit lebih berseri.
    • Minum air putih sekurang-kurangnya dua liter sehari. Air adalah ejen detoks kulit terbaik. Ia juga membantu kulit sentiasa sihat.
    • Kurangkan pengambilan minuman atau makanan manis. Ini kerana, kandungan gula yang terlalu tinggi di dalamnya boleh mengaktifkan jerawat dan mempercepatkan penuaan. 

    5. TIDAK AMALKAN RUTIN PENJAGAAN WAJAH YANG BETUL

    • Bila dah aktif kat luar rumah ke sana ke sini, jangan lupa bersihkan wajah mengikut rutin yang betul supaya segala kotoran yang melekat tu dapat ditanggalkan.
    • Paling penting, jangan skip mencuci muka anda sekurang-kurangnya 2x sehari dengan pembersih wajah yang sesuai dengan jenis kulit.
    • Selepas itu, apply toner, serum, moisturizer & sunblock/sunscreen.

    5. TIDAK AMALKAN RUTIN PENJAGAAN WAJAH YANG BETUL

    • Bila dah aktif kat luar rumah ke sana ke sini, jangan lupa bersihkan wajah mengikut rutin yang betul supaya segala kotoran yang melekat tu dapat ditanggalkan.
    • Paling penting, jangan skip mencuci muka anda sekurang-kurangnya 2x sehari dengan pembersih wajah yang sesuai dengan jenis kulit.
    • Selepas itu, apply toner, serum, moisturizer & sunblock/sunscreen.

    MACAM MANA NAK KEMBALIKAN SERI WAJAH?

    MACAM MANA NAK KEMBALIKAN SERI WAJAH?

    Untuk langkah lebih selamat, kekal konsisten melakukan rutin penjagaan wajah dengan produk yang sesuai & natural.

    Rangkaian Lorraine Skin Care misalnya, diformulasikan daripada bahan semula jadi yang kaya aloe vera, ekstrak buah-buahan, vitamin C & E, niacinamide serta hyaluronic acid.

    Lorraine Skin Care terdiri daripada:

    • Lorraine Cleansing Bar Soap
    • Lorraine Hydrating Toner
    • Lorraine BeauSkin Serum

    Produk ini bukan sahaja membantu atasi masalah kulit kusam tetapi juga jeragat, jerawat, liang pori terbuka, kulit kering dan sebagainya.

    Untuk langkah lebih selamat, kekal konsisten melakukan rutin penjagaan wajah dengan produk yang sesuai & natural.

    Rangkaian Lorraine Skin Care misalnya, diformulasikan daripada bahan semula jadi yang kaya aloe vera, ekstrak buah-buahan, vitamin C & E, niacinamide serta hyaluronic acid.

    Lorraine Skin Care terdiri daripada:

    • Lorraine Cleansing Bar Soap
    • Lorraine Hydrating Toner
    • Lorraine BeauSkin Serum

    Produk ini bukan sahaja membantu atasi masalah kulit kusam tetapi juga jeragat, jerawat, liang pori terbuka, kulit kering dan sebagainya.

    You May Also Like…

    You May Also Like…

  • Jangan Cincai Cuci Wajah, Amalkan 60 Second Rules Ini Supaya Kulit Muka Bebas Kotoran

    Jangan Cincai Cuci Wajah, Amalkan 60 Second Rules Ini Supaya Kulit Muka Bebas Kotoran

    JANGAN ‘CINCAI’ CUCI WAJAH, AMALKAN 60 SECONDS RULES INI SUPAYA KULIT MUKA BEBAS KOTORAN

    JANGAN ‘CINCAI’ CUCI WAJAH, AMALKAN 60 SECONDS RULES INI SUPAYA KULIT MUKA BEBAS KOTORAN

    Setiap kali anda mencuci wajah, berapa lama masa yang diambil? Ada orang, lepas gosok & nampak pencuci muka dah rata tak sampai 5 saat terus bilas dengan air.

    Anda termasuk golongan ini ke? Logiknya, kelam kabut basuh cepat-cepat nak pergi mana jer, cuba take times gosok atau sapu muka tu dengan tenang, lembut & perlahan. Senang cerita, manjakan kulit tu lah.

    Setiap kali anda mencuci wajah, berapa lama masa yang diambil? Ada orang, lepas gosok & nampak pencuci muka dah rata tak sampai 5 saat terus bilas dengan air.

    Anda termasuk golongan ini ke? Logiknya, kelam kabut basuh cepat-cepat nak pergi mana jer, cuba take times gosok atau sapu muka tu dengan tenang, lembut & perlahan. Senang cerita, manjakan kulit tu lah.

    60 SECONDS RULES KETIKA CUCI MUKA

    60 SECONDS RULES KETIKA CUCI MUKA

    Nak tahu tak, bahawa anda disarankan ambil masa 60 saat atau 1 minit setiap kali membasuh muka dengan pencuci wajah pada setiap hari!

    Menurut Pakar Estetik, Nayamka Robert-Smith, yang berpangkalan di Los Angeles, Amerika Syarikat, tempoh itu dirasakan paling sesuai kerana ia membantu produk pencuci muka kita menyerap ke dalam kulit untuk kesan pembersihan yang lebih berkesan.

    Sepanjang 1 minit pembersihan itu juga, ia membolehkan segala kotoran seperti habuk, daki, sisa make up & peluh yang tersumbat di dalam liang pori dapat dibersihkan dengan sempurna.

    Kalau anda cuci dengan ‘cincai’ atau tidak mencuci make up dengan sempurna dan sisanya masih ada, ini lah punca jerawat akan timbul dengan lebih mudah tau!

    Nak tahu tak, bahawa anda disarankan ambil masa 60 saat atau 1 minit setiap kali membasuh muka dengan pencuci wajah pada setiap hari!

    Menurut Pakar Estetik, Nayamka Robert-Smith, yang berpangkalan di Los Angeles, Amerika Syarikat, tempoh itu dirasakan paling sesuai kerana ia membantu produk pencuci muka kita menyerap ke dalam kulit untuk kesan pembersihan yang lebih berkesan.

    Sepanjang 1 minit pembersihan itu juga, ia membolehkan segala kotoran seperti habuk, daki, sisa make up & peluh yang tersumbat di dalam liang pori dapat dibersihkan dengan sempurna.

    Kalau anda cuci dengan ‘cincai’ atau tidak mencuci make up dengan sempurna dan sisanya masih ada, ini lah punca jerawat akan timbul dengan lebih mudah tau!

    BASUH MUKA GUNA JARI JER, TAK PAYAH GAJET MAHAL PUN

    BASUH MUKA GUNA JARI JER, TAK PAYAH GAJET MAHAL PUN

    Ketika membasuh muka, fokuskan di kawasan T-Zone termasuk dahi, tepi hidung, leher, belakang telinga & sebahagian dada dengan menggunakan jari jemari tu jer selama 60 saat.

    Tak payah gunakan sebarang alatan tambahan seperti berus muka atau konjac sponge pun. Cukup sahaja 60 saat, bilas rata! So easy & simple right?

    Tapi, macam mana nak kira? Oh! Sambil gosok muka tu, anda boleh kira dalam hati. Nak set timer di handphone pun boleh juga. Mana-mana yang memudahkan anda, okay!

    Ketika membasuh muka, fokuskan di kawasan T-Zone termasuk dahi, tepi hidung, leher, belakang telinga & sebahagian dada dengan menggunakan jari jemari tu jer selama 60 saat.

    Tak payah gunakan sebarang alatan tambahan seperti berus muka atau konjac sponge pun. Cukup sahaja 60 saat, bilas rata! So easy & simple right?

    Tapi, macam mana nak kira? Oh! Sambil gosok muka tu, anda boleh kira dalam hati. Nak set timer di handphone pun boleh juga. Mana-mana yang memudahkan anda, okay!

    PILIH LORRAINE CLEANSING BAR SOAP, PENCUCI WAJAH YANG SESUAI DENGAN SEMUA JENIS KULIT

    PILIH LORRAINE CLEANSING BAR SOAP, PENCUCI WAJAH YANG SESUAI DENGAN SEMUA JENIS KULIT

    Sangat penting ya untuk anda menggunakan pencuci muka yang bersesuaian bagi mengelakkan muka rasa tegang & kering selepas membasuh muka.

    Dengan Lorraine Cleansing Bar Soap, ia mengandungi niacinamide yang membantu membersihkan wajah, mengurangkan kedutan, meningkatkan kelembapan dan merangsang pemulihan kulit.
    Selain itu, niacinamide di dalam sabun ini juga boleh meredakan kemerahan daripada reaksi alergi, jerawat dan masalah keradangan kulit yang lain.

    Gabungan glutathione bersama vitamin C & niacinamide di dalam sabun ini pula menolong tingkatkan lagi proses pencerahan pada kulit.

    So, lepas ni make sure jangan lupa cuci muka dengan teknik 60 Seconds Rules ni okay! Barulah boleh dapat kulit wajah yang lebih halus, bersih & glowing menjelang Hari Raya nanti.

    Sangat penting ya untuk anda menggunakan pencuci muka yang bersesuaian bagi mengelakkan muka rasa tegang & kering selepas membasuh muka.

    Dengan Lorraine Cleansing Bar Soap, ia mengandungi niacinamide yang membantu membersihkan wajah, mengurangkan kedutan, meningkatkan kelembapan dan merangsang pemulihan kulit.

    Selain itu, niacinamide di dalam sabun ini juga boleh meredakan kemerahan daripada reaksi alergi, jerawat dan masalah keradangan kulit yang lain.Gabungan glutathione bersama vitamin C & niacinamide di dalam sabun ini pula menolong tingkatkan lagi proses pencerahan pada kulit.

    So, lepas ni make sure jangan lupa cuci muka dengan teknik 60 Seconds Rules ni okay! Barulah boleh dapat kulit wajah yang lebih halus, bersih & glowing menjelang Hari Raya nanti.

    You May Also Like…

    You May Also Like…

  • Rajin – Rajinlah Urut Muka Especially Selepas Mandi Pada Waktu Pagi Atau Sebelum Malam

    Rajin – Rajinlah Urut Muka Especially Selepas Mandi Pada Waktu Pagi Atau Sebelum Malam

    RAJIN-RAJINLAH URUT MUKA ESPECIALLY SELEPAS MANDI PADA WAKTU PAGI ATAU SEBELUM TIDUR MALAM

    RAJIN-RAJINLAH URUT MUKA ESPECIALLY SELEPAS MANDI PADA WAKTU PAGI ATAU SEBELUM TIDUR MALAM

    Basically, semasa tengah cuci muka sebelum mandi tu dah boleh urut terus. Tapi, nanti lama-lama pedih pula kalau pencuci wajah tu termasuk mata.

    So, better la anda buat urutan wajah atau facial massage tu ketika sedang apply skin care. Lebih bagus tau, 2 in 1 terus! Bagi semua produk tu masuk menyerap ke dalam kulit.

    Barulah nanti kulit muka jadi Vass! Lebih anjal, tegang, V-Shape & nampak awet muda 5 hingga 10 tahun daripada umur sebenar!

    Di sini, kami kongsikan 4 teknik urutan mudah yang anda boleh lakukan pada setiap hari. Selain menganjalkan, rutin ini jika dipraktikkan pada setiap hari dapat melancarkan peredaran darah di wajah ya. Bagus ke bagus sangat tu?

    Basically, semasa tengah cuci muka sebelum mandi tu dah boleh urut terus. Tapi, nanti lama-lama pedih pula kalau pencuci wajah tu termasuk mata.

    So, better la anda buat urutan wajah atau facial massage tu ketika sedang apply skin care. Lebih bagus tau, 2 in 1 terus! Bagi semua produk tu masuk menyerap ke dalam kulit.

    Barulah nanti kulit muka jadi Vass! Lebih anjal, tegang, V-Shape & nampak awet muda 5 hingga 10 tahun daripada umur sebenar!

    Di sini, kami kongsikan 4 teknik urutan mudah yang anda boleh lakukan pada setiap hari. Selain menganjalkan, rutin ini jika dipraktikkan pada setiap hari dapat melancarkan peredaran darah di wajah ya. Bagus ke bagus sangat tu?

    STEP 1:

    1. Mulakan urutan dari bawah dagu hingga ke rahang pipi dengan menggunakan dua ibu jari tangan.
    2. Tarik ke atas secara perlahan-lahan. Pastikan berikan sedikit tekanan pada wajah ketika melakukannya.
    3. Anda boleh ulangi teknik ini selama 10 hingga 15 kali.

    STEP 1:

    1. Mulakan urutan dari bawah dagu hingga ke rahang pipi dengan menggunakan dua ibu jari tangan.
    2. Tarik ke atas secara perlahan-lahan. Pastikan berikan sedikit tekanan pada wajah ketika melakukannya.
    3. Anda boleh ulangi teknik ini selama 10 hingga 15 kali.

     

    STEP 2:

    1. Kemudian, urut dengan tekanan sederhana mulai di dari tepi hidung hingga ke bahagian sisi telinga.
    2. Urutan yang dilakukan mestilah hanya pada satu arah sahaja iaitu ke atas.

    STEP 2:

    1. Kemudian, urut dengan tekanan sederhana mulai di dari tepi hidung hingga ke bahagian sisi telinga.
    2. Urutan yang dilakukan mestilah hanya pada satu arah sahaja iaitu ke atas.

    STEP 3:

    1. Seterusnya, urut bahagian bawah mata hingga ke tepi mata secara lembut kerana kulit di sekitar
    kawasan itu nipis.
    2. Lakukan urutan mengikut bentuk otot muka yang berada di sekitar itu.

    STEP 3:

    1. Seterusnya, urut bahagian bawah mata hingga ke tepi mata secara lembut kerana kulit di sekitar
    kawasan itu nipis.
    2. Lakukan urutan mengikut bentuk otot muka yang berada di sekitar itu.

    STEP 4:

    1. Lakukan urutan di bahagian T-Zone.
    2. Mulai daripada batang hidung di tengah, tekan sedikit jari & terus urut ke atas dahi perlahan-lahan
    2. Lakukan proses urutan ini sebanyak 10 hingga 15 kali.

    STEP 4:

    1. Lakukan urutan di bahagian T-Zone.
    2. Mulai daripada batang hidung di tengah, tekan sedikit jari & terus urut ke atas dahi perlahan-lahan
    2. Lakukan proses urutan ini sebanyak 10 hingga 15 kali.

    SAMBIL APPLY LORRAINE BEAUSKIN SERUM, BOLEH URUT WAJAH

    SAMBIL APPLY LORRAINE BEAUSKIN SERUM, BOLEH URUT WAJAH

    Untuk kesan yang lebih baik, anda boleh jadikan pembersih wajah, losyen, moisturizer atau serum sebagai ‘pelincir’ ketika mengurut supaya kulit wajah tidak sakit.

    Selain itu, dengan berbuat demikian juga ia membantu produk itu menyerap masuk ke dalam lapisan kulit supaya masalah di wajah seperti jeragat, bintik hitam, parut jerawat & sebagainya dapat dirawat.

    Simple kan? Boleh lakukan sendiri kat rumah tanpa perlu mengeluarkan bajet yang tinggi.

    Boleh ke guna face roller jade, gua sha atau peranti kecantikan urut wajah yang ramai wanita gunakan masa kini tu? Boleh saja sebab lain orang lain cara & bajet poketnya.

    Percaya atau tidak, dengan teknik urutan wajah ini juga ia menjadikan kita lebih berasa tenang. Cubalah amalkan sekarang!

    Untuk kesan yang lebih baik, anda boleh jadikan pembersih wajah, losyen, moisturizer atau serum sebagai ‘pelincir’ ketika mengurut supaya kulit wajah tidak sakit.

    Selain itu, dengan berbuat demikian juga ia membantu produk itu menyerap masuk ke dalam lapisan kulit supaya masalah di wajah seperti jeragat, bintik hitam, parut jerawat & sebagainya dapat dirawat.

    Simple kan? Boleh lakukan sendiri kat rumah tanpa perlu mengeluarkan bajet yang tinggi.

    Boleh ke guna face roller jade, gua sha atau peranti kecantikan urut wajah yang ramai wanita gunakan masa kini tu? Boleh saja sebab lain orang lain cara & bajet poketnya.

    Percaya atau tidak, dengan teknik urutan wajah ini juga ia menjadikan kita lebih berasa tenang. Cubalah amalkan sekarang!

    You May Also Like…

    You May Also Like…

  • 3 Cara Mudah Dapatkan Kulit Glowing & Flawless Di Hari Raya Tanpa Makeup Tebal

    3 Cara Mudah Dapatkan Kulit Glowing & Flawless Di Hari Raya Tanpa Makeup Tebal

    3 CARA MUDAH DAPATKAN KULIT GLOWING & FLAWLESS DI HARI RAYA TANPA MAKE UP TEBAL

    3 CARA MUDAH DAPATKAN KULIT GLOWING & FLAWLESS DI HARI RAYA TANPA MAKEUP UP TEBAL

    Puasa baru beberapa hari tapi ramai yang dah survey atau entah-entah dah beli baju raya tahun ni yang paling meletop sekali!

    Okay, lepas baju … Check kasut, tudung, aksesori & make up pula. Mesti semua ni nak yang cantik, on point & matchy-matchy juga kan?

    Lumrah manusia terutamanya orang perempuan nak kelihatan cantik dari head to toe, nak melaram pergi beraya lah katakan. Cakap pasal make up, pernah tak anda pergi beraya dengan solekan tebal sebab nak cover cela kat muka seperti jerawat, jeragat, bintik hitam atau liang pori yang besar?

    Pernah? Itu tandanya anda tak mengamalkan rutin penjagaan muka dengan betul tau. Sebaiknya, sapu ‘pelindung’ di kulit seperti penyegar muka, serum atau pelembap sebelum ‘menconteng’ wajah tu.

    Kalau anda tak buat macam ni, kulit wajah lebih mudah breakout & nampak tua sebelum umur sebenar.

    Sebab tu, pada kali ini kami akan kongsikan 3 LANGKAH PALING SIMPLE untuk menjaga kulit wajah supaya lebih sihat, fresh, berseri-seri, flawless & tak payah make up berjam-jam sebelum keluar beraya.

    Puasa baru beberapa hari tapi ramai yang dah survey atau entah-entah dah beli baju raya tahun ni yang paling meletop sekali!

    Okay, lepas baju … Check kasut, tudung, aksesori & make up pula. Mesti semua ni nak yang cantik, on point & matchy-matchy juga kan?

    Lumrah manusia terutamanya orang perempuan nak kelihatan cantik dari head to toe, nak melaram pergi beraya lah katakan. Cakap pasal make up, pernah tak anda pergi beraya dengan solekan tebal sebab nak cover cela kat muka seperti jerawat, jeragat, bintik hitam atau liang pori yang besar?

    Pernah? Itu tandanya anda tak mengamalkan rutin penjagaan muka dengan betul tau. Sebaiknya, sapu ‘pelindung’ di kulit seperti penyegar muka, serum atau pelembap sebelum ‘menconteng’ wajah tu.

    Kalau anda tak buat macam ni, kulit wajah lebih mudah breakout & nampak tua sebelum umur sebenar.

    Sebab tu, pada kali ini kami akan kongsikan 3 LANGKAH PALING SIMPLE untuk menjaga kulit wajah supaya lebih sihat, fresh, berseri-seri, flawless & tak payah make up berjam-jam sebelum keluar beraya.

    1. Lorraine Cleansing Bar Soap

    Berfungsi membersihkan muka daripada kotoran, debu dan sisa solekan. Gosokkan Lorraine Cleansing Bar Soap pada tangan yang basah sehingga sedikit berbuih & mulakan membasuh muka serta leher anda. Gunakan sekurang-kurangnya 2 kali sehari.

    Sabun ini mengandungi niacinamide yang bukan sahaja membantu membersihkan wajah tetapi juga mengurangkan kedutan, meningkatkan kelembapan dan merangsang pemulihan kulit.

    Selain itu, niacinamide di dalam sabun ini juga boleh meredakan kemerahan daripada reaksi alergi, jerawat dan masalah keradangan kulit yang lain.

    Gabungan glutathione bersama vitamin C & niacinamide di dalam sabun ini pula menolong tingkatkan lagi proses pencerahan pada kulit.

    1. Apply Masker Muka 2 Hingga 3 Kali Seminggu

    • Memakai masker pada wajah mampu mengecilkan liang pori & mengekalkan kelembapan kulit bagi melawan radikal bebas.
    • Bagi yang mempunyai kulit jenis berminyak, disyorkan memilih masker tanah liat kerana ia mampu menyerap lebihan minyak pada wajah.

    2. Lorraine Hydrating Toner

    Membersihkan lagi kulit muka dari dalam dengan menyingkirkan sel-sel kulit mati dan kotoran yang masih tersisa selepas mencuci muka dan membantu memberi kesegaran serta kelembapan kepada kulit.

    2. Lorraine Hydrating Toner

    Membersihkan lagi kulit muka dari dalam dengan menyingkirkan sel-sel kulit mati dan kotoran yang masih tersisa selepas mencuci muka dan membantu memberi kesegaran serta kelembapan kepada kulit.

    3. Lorraine BeauSkin Serum

    Formulasi Lorraine BeauSkin Serum dihasilkan daripada 100% bahan semula jadi termasuk aloe vera & hyaluronic acid (HA) ini memainkan peranan penting dalam membantu mengurangkan jeragat serta masalah kulit lain.

    HA di dalamnya juga akan meningkatkan penghidratan kulit & menjadikan kulit kelihatan segar & kenyal.
    Kandungan HA juga dapat membantu merangsang produksi kolagen pada wajah sehingga kulit menjadi lebih sihat secara semula jadi serta memperlahankan proses penuaan.

     

     

    Semoga dengan perkongsian ini bermanfaat untuk anda yang wajar diamalkan bukan sahaja ketika musim perayaan sebaliknya perlu diterapkan dalam kehidupan seharian.

    3. Lorraine BeauSkin Serum

    Formulasi Lorraine BeauSkin Serum dihasilkan daripada 100% bahan semula jadi termasuk aloe vera & hyaluronic acid (HA) ini memainkan peranan penting dalam membantu mengurangkan jeragat serta masalah kulit lain.

    HA di dalamnya juga akan meningkatkan penghidratan kulit & menjadikan kulit kelihatan segar & kenyal.
    Kandungan HA juga dapat membantu merangsang produksi kolagen pada wajah sehingga kulit menjadi lebih sihat secara semula jadi serta memperlahankan proses penuaan.

    Semoga dengan perkongsian ini bermanfaat untuk anda yang wajar diamalkan bukan sahaja ketika musim perayaan sebaliknya perlu diterapkan dalam kehidupan seharian.

    You May Also Like…

    You May Also Like…