JERAGAT & KULIT KUSAM PUNCA DIRI KURANG YAKIN

JERAGAT & KULIT KUSAM PUNCA DIRI KURANG YAKIN

Siapa ada masalah jeragat, kulit kusam & seangkatan dengannya tu, setuju tak? Min setuju, sebab bila ada jerawat jer pun dah naik geram apatah lagi kalau muka semakin lama semakin banyak pula jeragat yang membiak.

Lagi-lagi bila tengok kulit orang lain elok jer bersih & make up pun tak payah tebal-tebal.

Bagi yang ada masalah kulit berjeragat, kulit kusam, bintik hitam, jerawat atau berparut, Min percaya mesti sedikit sebanyak berasa rendah diri apabila berhadapan dengan orang ramai.

Lepas tu, kalau nak bergambar tak sah kalau tak guna filter! Siapa macam tu? Baik mengaku. Nak selfie pun fikir banyak kali sebab kadang-kadang filter pun tak mampu nak tutup cela tu haih!

Okay lah, dulu Min pernah share tapi kali ini Min nak ingat & kongsikan lagi beberapa cara yang anda boleh lakukan untuk merawat masalah kulit itu.

Siapa ada masalah jeragat, kulit kusam & seangkatan dengannya tu, setuju tak? Min setuju, sebab bila ada jerawat jer pun dah naik geram apatah lagi kalau muka semakin lama semakin banyak pula jeragat yang membiak.

Lagi-lagi bila tengok kulit orang lain elok jer bersih & make up pun tak payah tebal-tebal.

Bagi yang ada masalah kulit berjeragat, kulit kusam, bintik hitam, jerawat atau berparut, Min percaya mesti sedikit sebanyak berasa rendah diri apabila berhadapan dengan orang ramai.

Lepas tu, kalau nak bergambar tak sah kalau tak guna filter! Siapa macam tu? Baik mengaku. Nak selfie pun fikir banyak kali sebab kadang-kadang filter pun tak mampu nak tutup cela tu haih!

Okay lah, dulu Min pernah share tapi kali ini Min nak ingat & kongsikan lagi beberapa cara yang anda boleh lakukan untuk merawat masalah kulit itu.

1. Apply Masker Muka 2 Hingga 3 Kali Seminggu

  • Memakai masker pada wajah mampu mengecilkan liang pori & mengekalkan kelembapan kulit bagi melawan radikal bebas.
  • Bagi yang mempunyai kulit jenis berminyak, disyorkan memilih masker tanah liat kerana ia mampu menyerap lebihan minyak pada wajah.

1. Apply Masker Muka 2 Hingga 3 Kali Seminggu

  • Memakai masker pada wajah mampu mengecilkan liang pori & mengekalkan kelembapan kulit bagi melawan radikal bebas.
  • Bagi yang mempunyai kulit jenis berminyak, disyorkan memilih masker tanah liat kerana ia mampu menyerap lebihan minyak pada wajah.

2.  Apply Serum Setiap Hari

  • Selepas sapuan toner pada waktu pagi & sebelum tidur, oleskan serum pada kulit wajah.
  • Pilih serum yang berasaskan air dan bertekstur ringan untuk memudahkannya meresap jauh ke dalam kulit bagi menghilangkan masalah keradangan, jeragat, bintik hitam, parut jerawat & lain-lain.
  • Lebih elok lagi, pilih serum yang mengandungi aloe vera, nicinamide & hyaluronic acid (HA) di dalamnya.

2.  Apply Serum Setiap Hari

  • Selepas sapuan toner pada waktu pagi & sebelum tidur, oleskan serum pada kulit wajah.
  • Pilih serum yang berasaskan air dan bertekstur ringan untuk memudahkannya meresap jauh ke dalam kulit bagi menghilangkan masalah keradangan, jeragat, bintik hitam, parut jerawat & lain-lain.
  • Lebih elok lagi, pilih serum yang mengandungi aloe vera, nicinamide & hyaluronic acid (HA) di dalamnya.

3. Jangan Skip Krim Pelindung Cahaya Matahari (Sunblock / Sunscreen)

  • Krim ini dapat membantu melindungi kulit daripada cahaya UVA & UVB yang boleh mendatangkan iritasi pada kulit wajah, terutamanya di negara yang beriklim tropika seperti Malaysia.

3. Jangan Skip Krim Pelindung Cahaya Matahari (Sunblock / Sunscreen)

  • Krim ini dapat membantu melindungi kulit daripada cahaya UVA & UVB yang boleh mendatangkan iritasi pada kulit wajah, terutamanya di negara yang beriklim tropika seperti Malaysia.

4. Gunakan Rangkaian Set Lengkap Lorraine Skincare

  • Set ini terdiri daripada Cleansing Bar Soap, Hydrating Toner & BeauSkin Serum
    Gunakannya setiap hari, pagi & petang untuk hasil yang optimum.

4. Gunakan Rangkaian Set Lengkap Lorraine Skincare

  • Set ini terdiri daripada Cleansing Bar Soap, Hydrating Toner & BeauSkin Serum
    Gunakannya setiap hari, pagi & petang untuk hasil yang optimum.

👉 KELEBIHAN LORRAINE CLEANSING BAR SOAP

  • Kandungan niacinamide di dalamnya membantu membersihkan wajah, mengurangkan kedutan, meningkatkan kelembapan dan merangsang pemulihan kulit.
  • Turut dikenali sebagai vitamin B3 & nicotinamide, niacinamide merupakan satu daripada vitamin yang boleh larut dalam air & ia sangat powerful untuk mencantikkan kulit.
  • Beberapa kajian mendapati, niacinamide dapat membantu dalam memudarkan bintik gelap termasuk parut jerawat & jeragat. Niacinamide bertindak menyekat pembentukan melanin & merangsang penghasilan kolagen.

👉 KELEBIHAN LORRAINE CLEANSING BAR SOAP

  • Kandungan niacinamide di dalamnya membantu membersihkan wajah, mengurangkan kedutan, meningkatkan kelembapan dan merangsang pemulihan kulit.
  • Turut dikenali sebagai vitamin B3 & nicotinamide, niacinamide merupakan satu daripada vitamin yang boleh larut dalam air & ia sangat powerful untuk mencantikkan kulit.
  • Beberapa kajian mendapati, niacinamide dapat membantu dalam memudarkan bintik gelap termasuk parut jerawat & jeragat. Niacinamide bertindak menyekat pembentukan melanin & merangsang penghasilan kolagen.

👉 KELEBIHAN LORRAINE HYDRATING TONER

  • Membersihkan lagi kulit muka dari dalam dengan menyingkirkan sel-sel kulit mati dan kotoran yang masih tersisa selepas mencuci muka dan membantu memberi kesegaran serta kelembapan pada kulit.

     

👉 KELEBIHAN LORRAINE HYDRATING TONER

  • Membersihkan lagi kulit muka dari dalam dengan menyingkirkan sel-sel kulit mati dan kotoran yang masih tersisa selepas mencuci muka dan membantu memberi kesegaran serta kelembapan pada kulit.

     

👉 KELEBIHAN LORRAINE BEAUSKIN SERUM

  • Formulasi Lorraine BeauSkin Serum dihasilkan daripada 100% bahan semula jadi termasuk aloe vera & HA memainkan peranan penting dalam membantu mengurangkan hiperpigmentasi (jeragat) serta masalah kulit lain bagi mengelakkan anda kelihatan tua sebelum waktunya.
    Rutin seharian menggunakan HA juga dapat mencerahkan wajah & membantu mengurangkan kekasaran kulit.

    Lepas ni, tak ada dah lagi masalah kulit kusam! Nak selfie barefaced pun no problem!

👉 KELEBIHAN LORRAINE BEAUSKIN SERUM

  • Formulasi Lorraine BeauSkin Serum dihasilkan daripada 100% bahan semula jadi termasuk aloe vera & HA memainkan peranan penting dalam membantu mengurangkan hiperpigmentasi (jeragat) serta masalah kulit lain bagi mengelakkan anda kelihatan tua sebelum waktunya.
    Rutin seharian menggunakan HA juga dapat mencerahkan wajah & membantu mengurangkan kekasaran kulit.

    Lepas ni, tak ada dah lagi masalah kulit kusam! Nak selfie barefaced pun no problem!

You May Also Like...

You May Also Like...

Shopping Cart
%d bloggers like this: