KALAU NAK CANTIK, KENA RAJIN & KONSISTEN DENGAN RUTIN SKIN CARE HARIAN

JERAGAT & KULIT KUSAM PUNCA DIRI KURANG YAKIN

Hi everyone! Lately, busy betul sampai tak sempat nak update blog ni! Okay la, kali ni tak nak bebel panjang pun. 

Cuma nak pesan … Sebagai perempuan & wanita, jangan lah asyik merungut jer bila ada masalah kulit tapi kena rajin, sabar & konsisten dalam rutin skin care adalah kunci utama untuk memiliki kulit yang sihat serta cantik.

Hi everyone! Lately, busy betul sampai tak sempat nak update blog ni! Okay la, kali ni tak nak bebel panjang pun.

Cuma nak pesan … Sebagai perempuan & wanita, jangan lah asyik merungut jer bila ada masalah kulit tapi kena rajin, sabar & konsisten dalam rutin skin care adalah kunci utama untuk memiliki kulit yang sihat serta cantik.

1. MASA

Lagi satu, janganlah cepat sangat tukar produk bila tak nampak kesannya lagi. Maksud tak nampak dengan belum nampak berbeza tau.

Sebab tu kena sabar. Sebabnya, untuk dapatkan kulit yang sihat, bersih & cantik memerlukan masa serta komitmen kita.

1. MASA
Lagi satu, janganlah cepat sangat tukar produk bila tak nampak kesannya lagi. Maksud tak nampak dengan belum nampak berbeza tau.

Sebab tu kena sabar. Sebabnya, untuk dapatkan kulit yang sihat, bersih & cantik memerlukan masa serta komitmen kita.

2. SKIN CARE YANG SESUAI

Cakap pasal skin care, kena pastikan lah yang produk tu bersesuaian dengan jenis & masalah kulit kita. Jangan pula bandingkan dengan orang lain.

Contohnya, kita tengok kawan pakai skin care brand X kulit dia terus cantik. Lepas tu, kita pun laju berdesup beli skin care yang sama tapi end up tak dapat hasil serupa.

Kak oiiii! Kulit kita dengan kawan tu belum tentu sama ya. Sebab tu kena tahu jenis kulit & masalah yang dihadapi sebelum decide nak beli sesuatu produk.

Kemudian, berbalik kepada sabar, bagi masa dan konsisten dalam rutin skin care kita untuk mendapatkan kulit yang sihat. Omputih cakap, better late than never … Haaa gitew!

Alang-alang dah taip ni, Min nak share feedback few pengguna Lorraine BeauSkin Serum. Happy sangat tengok perkembangan & perubahan keadaan kulit wajah mereka yang dulu dengan sekarang!

Anda yang ada masalah jeragat, banyak parut jerawat, kulit kusam & bintik hitam boleh mula amalkan Lorraine BeauSkin Serum ni untuk atasi masalah itu. Apa yang penting? Kena konsisten!

2. SKIN CARE YANG SESUAI
Cakap pasal skin care, kena pastikan lah yang produk tu bersesuaian dengan jenis & masalah kulit kita. Jangan pula bandingkan dengan orang lain.

Contohnya, kita tengok kawan pakai skin care brand X kulit dia terus cantik. Lepas tu, kita pun laju berdesup beli skin care yang sama tapi end up tak dapat hasil serupa.

Kak oiiii! Kulit kita dengan kawan tu belum tentu sama ya. Sebab tu kena tahu jenis kulit & masalah yang dihadapi sebelum decide nak beli sesuatu produk.

Kemudian, berbalik kepada sabar, bagi masa dan konsisten dalam rutin skin care kita untuk mendapatkan kulit yang sihat. Omputih cakap, better late than never … Haaa gitew!

Alang-alang dah taip ni, Min nak share feedback few pengguna Lorraine BeauSkin Serum. Happy sangat tengok perkembangan & perubahan keadaan kulit wajah mereka yang dulu dengan sekarang!

Anda yang ada masalah jeragat, banyak parut jerawat, kulit kusam & bintik hitam boleh mula amalkan Lorraine BeauSkin Serum ni untuk atasi masalah itu. Apa yang penting? Kena konsisten!

Akhir kata, bila kulit wajah dah getting better, kita pun automatik akan lebih yakin pada diri. Betul kan?

So, nak miliki kulit yang sihat dan berseri kena konsisten. Beri masa untuk skin care react dengan kulit kita. Mulakan rutin asas dengan pencuci muka (cleanser), toner (penyegar), pelembap (moisturizer), sunscreen (pelindung tabir suria) & seterusnya. 

Akhir kata, bila kulit wajah dah getting better, kita pun automatik akan lebih yakin pada diri. Betul kan?

So, nak miliki kulit yang sihat dan berseri kena konsisten. Beri masa untuk skin care react dengan kulit kita. Mulakan rutin asas dengan pencuci muka (cleanser), toner (penyegar), pelembap (moisturizer), sunscreen (pelindung tabir suria) & seterusnya.

You May Also Like...

You May Also Like...

Shopping Cart
%d bloggers like this: